Werkwijze peuter, kleuter, kind

Steeds groter, steeds wijzer. Maar ook nog zo heerlijk “kind”: vol plannen en ideeën. Foto’s maken doen we samen.

Die ene foto die echt laat zien wie je kind is. De foto die over jaren nog even krachtig is als vandaag en nog steeds een ereplaats boven de bankt verdient. Daar ga ik naar op zoek. We nemen rustig de tijd en maken het gezellig, zodat je kind zich kan ontspannen. Die ene foto komt dan vanzelf ineens voorbij. Dit hoeft niet perse de breedlachende versie te zijn. Soms is een serieuze of dromerige blik juist karakteristiek voor jouw kind.

Om de focus totaal op je kind te leggen houden we het qua kleding heel eenvoudig. Een zwart of wit T-shirt of hemd is precies goed. Maar ook blote schouders zijn mooi. De foto’s worden gemaakt tegen 2 verschillende achtergronden. Natuurlijk kan dit tegen een lichte/witte of zwarte achtergrond. Maar ook een van de ‘houten’ wanden is mogelijk.

Is je kind jonger dan 3?

Kinderen van een en twee jaar vormen in de studio de grootste uitdaging. Natuurlijk heb ik zo mijn trucjes om in te zetten: verleiden werkt beter dan forceren. En vaak kunnen ouders zelf aardig inschatten of hun kind enigszins op een plekje te houden is. Mocht het echt niet lukken, dan denken we samen na over een oplossing.

De selectie

Tijdens een shoot maak ik veel foto’s. Direct na afloop van de fotoshoot maken we samen een eerste selectie. Uit deze selectie maak ik een definitieve selectie welke ik bewerk tot een prachtig eindresultaat. Ik selecteer daarbij op compositie, technische criteria en natuurlijk op de juiste blik en houding. Krasjes, pukkeltjes en andere oneffenheden worden netjes weggewerkt. Daarnaast wordt van elke foto ook zwart-wit versie gemaakt. Deze foto’s worden vervolgens op hoge resolutie op CD gezet. Na 2 weken is de serie klaar.

Het resultaat

Met het laten maken van deze unieke portretten van uw kind heb je een investering gedaan in een blijvende herinnering. Zo’n investering verdient meer dan een CD in een laatje of een afdruk van een inferieure afdrukcentrale. Vandaar dat ik jullie graag adviseer in de afronding, zodat er straks echt een top-stuk aan de wand hangt. Na afloop van de shoot laat ik graag zien wat er zoal mogelijk is en waar dit gedaan wordt.

Marieke Koudstaal Fotografie - Amersfoort