Werkwijze newborn foto’s | xxs

Het nieuwe huidje, de zachte donshaartjes, vingertjes en teentjes. Alles is mooi aan zo’n mini-mensje.

Een fotoshoot

Een shoot met de allerkleinsten vraagt een heel speciale aanpak. Feitelijk ligt de regie bij de newborn. Natuurlijk kun je tevoren bedenken welke foto’s jullie aanspreken. Maar je kleintje bepaalt uiteindelijk het tempo en welke houdingen we kunnen fotograferen. Wij doen er ondertussen alles aan om het voor je kleintje zo makkelijk mogelijk te maken.
Een shoot met een newborn wordt idealiter gedaan op dag 6, 7 of 8 (maar in ieder geval in de eerste 2 weken). In die periode slapen baby’s nog heel diep, waardoor we ze slapend in verschillende poses kunnen leggen. Ook heeft je ukkie dan vaak nog een mooi gaaf huidje.

Afspraak maken

Een shoot inplannen gebeurt natuurlijk onder voorbehoud. Pas als je bevallen bent maken we deze definitief. Hoe lang een XXS-shoot duurt is sterk afhankelijk van hoe je kleintje zich laat plooien. Doorgaans breng je zeker drie uur door in de studio (inclusief tijd voor voeden, wachten tot je uk slaapt etc.). Maar als we langer nodig hebben, dan nemen we die tijd ook gewoon.

Het resultaat

Met het laten maken van deze unieke portretten van uw kind heb je een investering gedaan in een blijvende herinnering. Zo’n investering verdient meer dan een CD in een laatje of een afdruk van een inferieure afdrukcentrale. Vandaar dat ik jullie graag adviseer in de afronding, zodat er straks echt een top-stuk aan de wand hangt. Na afloop van de shoot laat ik graag zien wat er zoal mogelijk is en waar dit gedaan wordt.

Marieke Koudstaal Fotografie - Amersfoort