werkwijze babyfoto’s | xs

Iedere week iets nieuws kunnen… Iets nieuws ontdekken… En ook de wereld leert steeds meer van zo’n pukkie kennen. Vooral vanaf een maand of zes gaat de persoonlijkheid echt spreken.

De tijd vliegt. Je hoort het vaak, maar je voelt pas echt hoe snel als je een baby krijgt.
Met goede foto’s kan je je herinnering levend houden aan het roze velletje, de lekkere spekbeentjes en die heerlijke onnozele blikken. Dit is dus juist wat ik wil vangen in foto’s. En dat lukt het beste als we lekker veel baby zien. Dus uit die kleren! Ik ben dol op babybillen. Ook een eenvoudige romper is geweldig.
Het fotograferen van baby’s vraagt een speciale aanpak. Ze laten zich namelijk nog niet regisseren. Alles is dus afhankelijk van hun wil om mee te werken. Een goede sfeer is daarom van groot belang. We nemen de tijd en houden het ontspannen.

De selectie

Tijdens een shoot maak ik veel foto’s. Direct na afloop van de fotoshoot maken we samen een eerste selectie. Uit deze selectie maak ik een definitieve selectie welke ik bewerk tot een prachtig eindresultaat. Ik let daarbij op compositie, technische criteria en natuurlijk op de juiste blik en houding. Krasjes, pukkeltjes en andere oneffenheden worden netjes weggewerkt. Daarnaast wordt van elke foto ook zwart-wit versie gemaakt. Deze foto’s worden vervolgens op hoge resolutie op CD gezet. Na 2 weken is de serie klaar.

Het resultaat

Met het laten maken van deze unieke portretten van uw baby heb je een investering gedaan in een blijvende herinnering. Zo’n investering verdient meer dan een CD in een laatje of een afdruk van een inferieure afdrukcentrale. Vandaar dat ik jullie graag adviseer in de afronding, zodat er straks echt een top-stuk aan de wand hangt. Na afloop van de shoot laat ik graag zien wat er zoal mogelijk is en waar dit gedaan wordt.

Marieke Koudstaal Fotografie - Amersfoort