Nieuwe start, nieuwe aanpak

De afgelopen tijd, tijdens mijn zwangerschapsverlof, heb ik de kans aangegrepen om mijn werkwijze eens goed onder de loep te nemen. Ik werk nu ruim 7 jaar als fotograaf, dus een evaluatie was best op z’n plaats. Wat willen mijn klanten? Wat vinden zij en ik leuk? En wat wil ik zelf graag maken? Ik wilde op zoek naar een manier van werken die nóg dichter bij mij staat. Ook bedacht ik me dat de rompslomp eromheen, zoals de prijsstelling, eenvoudiger en duidelijker moest worden.

Mijn conclusie: mijn klanten willen investeren in een blijvende herinnering en ik wil graag foto’s maken die puur zijn, zonder poespas, gewoon een helder beeld van wie iemand is. Daarom heb ik gezocht naar een nieuwe werkwijze en manier van prijzen waarbij je in één oogopslag kunt zien wat je krijgt voor welke prijs. Daarin heb ik gekozen voor vaste prijzen per fotoshoot. Voordeel hiervan is dat er duidelijkheid is en dat niemand achteraf voor verrassingen komt te staan.

Ik neem voor elke fotoshoot ruim de tijd, besteed veel zorg en energie aan de finale bewerking van de foto’s en mijn klanten ontvangen een CD met digitale bestanden op hoge resolutie die ze oneindig kunnen nabestellen. Voor henzelf, voor opa en oma, voor tantes, voor ooms of desnoods voor de buren van hun achternicht. Ik heb met veel zorg een aantal adressen geselecteerd waar de foto¹s met de hoogste kwaliteit kunnen worden afgedrukt. Deze adressen deel ik graag met mijn klanten.

Ik realiseer me dat mijn keuze voor bestaande klanten best even wennen is, maar ik vertrouw erop dat ook zij zullen zien dat helderheid voor beide partijen tot het beste resultaat leidt. Dat is wat ik wil: heldere foto’s, maar ook een heldere manier van werken.

Graag tot ziens in de studio!
Marieke

Comments
 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.

 • Marieke Koudstaal 11 januari 2013 at 20:10

  @Petra, van harte welkom uiteraard!
  @Annelies, dank voor je leuke reactie. Volgende week heb je de foto’s in huis!

 • Annelies 11 januari 2013 at 19:46

  Hoi Marieke, dank je wel voor de fijne fotoshoot van onze kinderen. Het is erg fijn dat je zo ruim de tijd neemt! Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

 • Wendy 11 januari 2013 at 16:36

  Vind ik leuk! ;-)

 • Petra 11 januari 2013 at 11:06

  Leuk te lezen Marieke! Ik zal ook dit jaar weer een afspraak bij je maken!