Aanbevolen

Wat fijn dat je de moeite neemt om deze pagina te bezoeken. De foto’s zijn immers met veel plezier en zorg gemaakt. Dat verdient ook een kwalitatief goede foto-afdruk. Mijn ervaring is dat de kwaliteitsverschillen van printers en afdrukcentrales erg groot zijn. Daarom heb ik een beperkt aantal leveranciers voor het verzorgen van afdrukken voor je met zorg geselecteerd. Bij het laten afdrukken van de digitale bestanden bij deze leveranciers zullen geen of slechts minimale kleurverschillen optreden.

Type materiaal Leverancier Opmerkingen
Fotopapier Eurocolor
Profotonet
Zowel Profotonet als Eurocolor zijn leveranciers die door vakfotografen worden gebruikt. Beide leveranciers zijn toegankelijk voor consumenten.
Kies op de pagina van Eurocolor voor online bestellen en daarna upload vakprint. Wil je de foto’s op mat afgedrukt, kies dan lustre.
Kies je voor foto’s vanaf 20×30 cm, dan raad ik je aan om te foto’s te verlijmen op 1 mm polystyreen. De foto’s blijven dan strak in een lijst zitten. Geef dit door  in het opmerkingenveld aan het einde van de bestelling.
 x
Canvas Profotonet De kwaliteit van een fotovaklab verschilt ten opzichte van een consumentenleverancier door de kwaliteit van de afdruk (kleur) en door het gebruikte doek (canvas of linnen). Bij Profotonet kun je aangeven op welke wijze de zijkanten worden afgewerkt. Kies hier voor spiegelen. Je foto komt op deze manier maximaal in beeld.
Heb je ooit via mij een Canvas besteld, dan is dat bij Eurocolor gebeurd. Ik raad je dan aan om het opnieuw bij Eurocolor te bestellen. Hiermee voorkom je twee doeken in de kamer hebt hangen van verschillende soorten linnen. Geef in het opmerkingen veld aan dat je canvas op Hahnemühle doek moet worden geprint.
 x
Acrylaat Eurocolor BV Hoogglanzend acrylaat benadrukt het kleurcontrast, waarbij subtiele details beter tot hun recht komen. Je foto wordt hierbij met de beeldzijde verlijmd op acrylaat. Je bestelt je acrylaat door op de pagina van Eurocolor te kiezen voor vakprint. Wanneer je de foto hebt geupload en het formaat hebt doorgegeven, geef dan in het opmerkingenveld aan dat je de foto verlijmd wilt hebben op acrylaat, inclusief ophangsysteem.
 x
Fine art papier Eurocolor BV Je foto wordt afgedrukt op fine-art papier van het merk Hahnemühle. Het papier heeft zijn eigen karakter en is daarom erg geschikt om je afdruk net dat beetje extra te geven. Ik raad je aan de foto’s te verlijmen op 1 mm polystyreen zodat de foto stevig in de lijst (zonder glas) blijft zitten. Er zijn diverse papiersoorten. Bij mij in de hal heb je kennis kunnen maken met ‘German Etching’.
 x
Lijsten Amersfoort Art Galerie De lijstenmakerij van Amersfoort Art Galerie biedt een grote collectie lijsten met veel verscheidenheid. Daarnaast krijg je altijd een goed advies over de te kiezen lijst en het al dan niet gebruik van een passe-partout. Neem je foto mee!

Prijzen

Onderstaand tref je een indicatie van de prijzen aan voor afdrukken bij bovenstaande leveranciers. Indien gewenst kan ik de bestellingen ook voor je verzorgen. Ik hanteer hiervoor de prijs van de leverancier plus 10%. Daarnaast hanteer ik E 5,- verzendkosten (van leverancier naar mij) per totale bestelling. De prijzen kunnen fluctueren. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Formaat Fotopapier (verlijmd)
Eurocolor
Canvas
Profotonet
Acrylaat
Eurocolor
Fine-art papier (verlijmd)
Eurocolor
30 x 30 cm E 16,50 E 28,50 E 52,50 E 38,-
30 x 45 cm E 20,- E 37,25 E 74,- E 53,-
40 x 40 cm E 23,- E 39,- E 89,- E 57,50
40 x 60 cm E 27,- E 48,- E 139,- E 66,-
50 x 50 cm E 28,- E 50,- E 135,- E 66,-
50 x 75 cm E 42,- E 63,- E 211,- E 83,50
60 x 60 cm E 42,- E 59,- E 188,- E 84,10
60 x 90 cm E 53,- E 80,- E 272,- E 107,-